Consiliul Judetean Dolj Template

Evenimente ale Consiliului Județean Dolj                                                              >> Formular de acreditare MASS- MEDIA


14.05.2019 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, totodată președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Oltenia“, a semnat astăzi, alături de ministrul Fondurilor Europene, Eugen Orlando Teodorovici, și de directorul general al Companiei de Apă „Oltenia“, Adriana Cîmpeanu, contractul de finanțare pentru „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din Județul Dolj“, derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020. 
Demersul are o valoare totală de peste 445 de milioane de euro, inclusiv TVA, și prevede investiții pentru crearea ori extinderea rețelelor de alimentare cu apă sau de canalizare și epurare a apelor uzate în 22 de localități: Craiova, Băilești, Bechet, Breasta, Bucovăț, Calafat, Călărași, Cârcea, Cerăt, Coțofenii din Dos, Dăbuleni, Ghercești, Ișalnița, Maglavit, Malu Mare, Mischii, Ostroveni, Piscu Vechi, Plenița, Poiana Mare, Rast și Șimnicu de Sus. Consiliul Județean Dolj se numără, de asemenea, printre beneficiarii finanțării, cu o sumă de aproape 13 milioane de euro, pentru lucrări de alimentare cu apă potabilă, dar și pentru achiziționarea de echipamente. 
click aici pentru mai multe detalii

           


24.04.2019 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus astăzi adunările generale ale celor două structuri care gestionează strategiile în domeniul deșeurilor și în cel al alimentării cu apă și canalizării, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ECODOLJ, respectiv Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia. 
Prezenți al ședințele organizate la Palatul Administrativ, primarii localităților membre ale celor două asociații au adoptat în unanimitate bugetele de venituri și cheltuieli pentru anul 2019, care cuprind atât programul de investiții, cât și planul de achiziții. 
De asemenea, în cadrul adunărilor generale, au fost abordate punctual o serie de aspecte privind implementarea proiectelor majore cu finanțare europeană pe care le coordonează cele două structuri.
click aici pentru mai multe detalii

           


23.04.2019 - Ziua Veteranilor de Război
click aici pentru mai multe detalii

           


17.04.2019 - Valoarea totală a proiectelor pentru care Consiliului Județean (CJ) Dolj a obținut fonduri din surse nerambursabile, în actuala perioadă de programare, a ajuns la aproape 180 de milioane de euro, conform unui bilanț succint, prezentat miercuri de președintele instituției, Ion Prioteasa. 
Anunțul a fost făcut în cadrul conferinței de presă ocazionate de semnarea contractului de finanțare prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020 pentru reabilitarea termică a clădirii în care funcționează Clinicile de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. 
„Acesta este cel de-al 11-lea contract cu fonduri europene pe care îl semnăm în actualul exercițiu financiar, 2014 – 2020, valoarea totală a proiectelor pentru care am obținut finanțare din această sursă fiind de aproape 150 de milioane de euro. În această sumă sunt incluse și demersurile care se află acum în faza finală a contractării, investiții de peste 53 de milioane de euro, care au trecut deja proba evaluării. 
click aici pentru mai multe detalii

           


17.04.2019 - Acum, la Palatul Administrativ: semnarea contractului de finanțare pentru cel de-al 11-lea proiect implementat de Consiliul Județean Dolj cu fonduri europene în exercițiul financiar 2014 - 2020: reabilitarea termică a sediului Clinicilor de Oncologie și Dermatologie din cadrul Spitalului de Urgență Craiova. 
Valoarea totală a demersurilor pentru care a fost obținută finanțare din surse nerambursabile în actuala perioadă de programare ajunge la aproape 180 de milioane de euro.
click aici pentru mai multe detalii

           


10.04.2019 - Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile și administratorul public al județului, Cosmin Durle, au fost prezenți astăzi la evenimentul dedicat aniversării echipei de fotbal Universitatea Craiova. 
De asemenea, în cadrul manifestărilor găzduite în Aula „Mihai I“ a Universității din Craiova, a avut loc și lansarea volumului „Monografia echipei de fotbal Universitatea Craiova. Șapte decenii în arena fotbalului românesc și european (1948 – 2018)“.
click aici pentru mai multe detalii

           


10.04.2019 - Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, și arhitectul-șef al județului, Radu Pappa, au participat astăzi, la Palatul Administrativ, la o ședință de lucru care a reunit factorii implicați în derularea proiectului privind construirea drumului expres Craiova – Pitești: specialiști, reprezentanți ai autorităților publice locale, precum și ai instituțiilor autorizate.
click aici pentru mai multe detalii

           


04.04.2019 - Ziua NATO
click aici pentru mai multe detalii

           


03.04.2019 - Ziua Jandarmeriei Române
click aici pentru mai multe detalii

           


02.04.2019 - Delegația Consiliului Județean Dolj, la Forumul ASSISES FRANCO-ROUMAINES DE LA COOPERATION DESCENTRALISSE - Saison France Romanie 2019
click aici pentru mai multe detalii

           


01.04.2019 - Predarea amplasamentul constructorului și semnarea ordinului de începere a lucrărilor pentru două proiecte finanțate de Guvernul României prin PNDL II
1. Reabilitare DJ 643D - Bulzești - 8 km
2. Modernizare DJ 542 – Zvorsca – Amărăștii de sus – Amărăștii de jos – Dăbuleni - 19 km
click aici pentru mai multe detalii

           


28.03.2019 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a evidențiat, în contextul împlinirii a 20 de ani de la fondarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest (ADR SV) Oltenia, faptul că relația de colaborare între cele două instituții s-a materializat în derularea unor proiecte cu finanțare nerambursabilă a căror valoare totală depășește 195 de milioane de euro. 
Totodată, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, dar și al Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, a apreciat că, în cele două decenii de activitate, ADR SV a reușit să creeze cadrul optim pentru atragerea fondurilor europene și a contribuit în mod semnificativ la dezvoltarea regiunii.
„Aniversarea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia este un bun prilej de a ne exprima aprecierea pentru o structură reprezentativă, care și-a dovedit pe deplin performanța în cei 20 de ani de activitate, dar și pentru un corp de veritabili profesioniști, care s-au remarcat întotdeauna prin responsabilitate și implicare. 
Prin tot ceea ce a realizat, colectivul ADR SV Oltenia a demonstrat consecvență și excelență în misiunea asumată, de a asigura cele mai bune condiții pentru accesarea fondurilor europene prin intermediul programelor gestionate, dintre care, cu siguranță, Programul Operațional Regional rămâne instrumentul de finanțare care a răspuns în modul cel mai adecvat necesităților și așteptărilor pe care le au comunitățile locale.
click aici pentru mai multe detalii

           


25.03.2019 - Ziua Poliției Române
click aici pentru mai multe detalii

           


22.03.2019 - Viceprim-ministrul Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepreședintele Senatului României, senatorul Claudiu Manda, și secretarul Camerei Deputaților, deputatul Lia Olguța Vasilescu, s-au aflat astăzi la Palatul Administrativ din Craiova, pentru o întâlnire cu primarii din județul Dolj. În cadrul dezbaterii, au fost abordate teme precum posibilitatea lansării celei de-a treia etape a Programului Național de Dezvoltare Locală, dar și provocările cu care se confruntă autoritățile locale în implementarea proiectelor pe care le derulează cu fonduri de la bugetul de stat. 
La eveniment, conducerea executivă a Consiliului Județean Dolj a fost reprezentată de președintele Ion Prioteasa, vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile și administratorul public al județului, Cosmin Durle.
click aici pentru mai multe detalii

           


21.03.2019 - Ziua Olteniei
click aici pentru mai multe detalii

           


21.03.2019 - Administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, a luat parte astăzi, la Palatul Administrativ, la o dezbatere organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și de Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR) privind stadiul de implementare a proiectelor de modernizare a infrastructurii de irigații derulate în județele Dolj și Olt. 
La eveniment au participat Daniel Eugeniu Crunțeanu, secretar de stat în cadrul MADR, Eugen Popescu, director general adjunct al AFIR, Dorel Stăicuț, director general adjunct al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 4 Sud-Vest Oltenia, Cristian Șovăilă, subprefectul județului Dolj, Florinel Stancu, deputat de Dolj, Ovidiu Flori, primarul comunei Ișalnița, alături de exponenți ai altor instituții implicate în derularea demersurilor și ai organizațiilor utilizatorilor de apă pentru irigaţii.
Potrivit reprezentanților MADR și AFIR, în programul național de reabilitare a infrastructurii principale de irigații se află în prezent în lucru 47 de șantiere, iar în 2019 vor fi deschise alte 30. 
În județul Dolj, sunt în derulare 17 proiecte, în valoare totală de 18,5 milioane de euro, pentru care s-au făcut plăți în sumă de 6,9 milioane de euro. În ceea ce privește județul Olt, se află în curs de implementare 14 proiecte, cu o valoare totală de 13 milioane de euro.
click aici pentru mai multe detalii

           


18.03.2019 - Participarea președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la deschiderea Forumului Industriei Auto
click aici pentru mai multe detalii

           


15.03.2019 - Acțiune de împădurire în comuna Perișor
click aici pentru mai multe detalii

           


08.03.2019 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a participat astăzi, alături de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, la deschiderea Târgului de Turism al Olteniei, care se desfășoară în perioada 8 – 10 martie, la Centrul Multifuncțional Craiova. 
„Vreau să-i felicit pe organizatorii acestui eveniment, care s-a transformat într-o frumoasă tradiție, pentru că, iată, acum ne aflăm la cea de-a patra ediție a Târgului de Turism al Olteniei. Consiliul Județean Dolj sprijină toate inițiativele menite să contribuie la promovarea turismului și vreau să evidențiez faptul că prin Aeroportul Internațional Craiova, instituție care se află în subordinea CJ, au trecut, în 2018, peste 493.000 de pasageri. Două agenții de turism au anunțat deja că vor oferi, în acest an, curse directe spre Antalya, odată cu începerea sezonului estival.
click aici pentru mai multe detalii

           


23.02.2019 - Mesajul adresat de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul reuniunii la nivel de experți „Măsuri de reîntoarcere acasă și de informare pe tema traficului de persoane“:
„Îmi face o deosebită plăcere să adresez, în numele Consiliului Județean, salutul nostru atent și un cald cuvânt de bun venit înalților oaspeți prezenți la Craiova pentru un eveniment care ne onorează, fiind și primul pe care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni îl organizează în marja Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. 

Stimați invitați, vă aflați pe meleagurile de unde au pornit pe drumul consacrării figuri ilustre pe care românii le-au așezat în Panteonul universal, dacă este să-i amintim pe «părintele» zborului cu reacție, Henri Coandă, pe «părintele» stiloului, Petrache Poenaru, ori pe «părintele» sculpturii moderne, Constantin Brâncuși.
click aici pentru mai multe detalii

           


22.02.2019 - Administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, a participat astăzi, la Școala Gimnazială Specială „Sf. Mina“ Craiova, la o întâlnire regională pentru promovarea educației incluzive, organizată de instituția de învățământ și de Fundația World Vision România. 
Pe agenda evenimentului s-a regăsit problematica incluziunii sociale, fiind vizată crearea unor mecanisme strategice care să implice școala, comunitatea și părinții, pentru a preveni fenomenul de abandon școlar. 
Conferința a fost organizată în cadrul proiectului „Dezvoltarea competențelor profesorilor și managerilor școlari pentru o școală atractivă și incluzivă“, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020. 
click aici pentru mai multe detalii

           


14.02.2019 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a convocat joi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, o întâlnire cu primarii și reprezentanții primăriilor din localitățile situate pe traseul primului tronson din conducta de transport al gazelor naturale Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, în vederea informării acestora cu privire la demersurile care trebuie întreprinse pentru racordare. 
La ședință au mai luat parte arhitectul șef al județului, Radu Pappa, precum și exponenți ai unor societăți autorizate pentru distribuția gazelor naturale și pentru elaborarea documentațiilor necesare în vederea realizării rețelelor. 
„Am organizat întâlnirea de astăzi având în vedere faptul că se apropie momentul în care vor începe lucrările la primul tronson al conductei de gaze naturale, între Craiova și Segarcea – o investiție de peste 8 milioane de euro a societății naționale «Transgaz». 
click aici pentru mai multe detalii

           


11.02.2019 - Întâlnire cu reprezentanții Brigăzii Multinaționale Sud-Est
click aici pentru mai multe detalii

           


08.02.2019 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor
click aici pentru mai multe detalii

           


24.01.2019 - Ziua Unirii Principatelor Române
click aici pentru mai multe detalii

           


23.01.2019 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, totodată vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), a declarat, miercuri, că instituția este pregătită să recurgă la toate măsurile pe care le are la dispoziție, în conformitate cu reglementările legale, pentru a debloca situația colectării deșeurilor în județ.
Anunțul a fost făcut în condițiile în care, în ședința de miercuri, membrii CJSU Dolj au adoptat în unanimitate o hotărâre prin care constată existența unei situații de urgență în acest sens, „cu impact asupra sănătății populației și a poluării mediului înconjurător“. Decizia vine ca urmare a faptului că societatea care administrează depozitul ecologic Mofleni, Eco Sud S.A., refuză să primească deșeurile colectate de Iridex Group Salubrizare S.R.L., operatorul desemnat prin licitație să gestioneze această activitate la nivelul întregului județ.
„Ne confruntăm cu o problemă gravă în ceea ce privește depozitarea deșeurilor, o problemă care pune în pericol sănătatea publică. Acesta a fost motivul pentru care astăzi, în prima ședință a CJSU Dolj din 2019, a fost discutat și aprobat un proiect de hotărâre prin care se constată existența unei situații de urgență, ceea ce presupune, potrivit legii, că toate organele de pe plan local ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să acorde sprijinul pentru o rezolvare imediată.
click aici pentru mai multe detalii

           


17.01.2019 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, semnarea contractului de lucrări pentru modernizarea drumului 542, care conectează localitățile Dăbuleni, Amărăștii de Jos și Amărăștii de Sus, asigurând legătura rutieră cu județul Olt.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a precizat că investiția, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, este realizată de Consiliul Județean cu finanțare obținută în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II.
„În aceste zile, s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a drumului județean 542, care pornește de la limita județului Olt și ajunge la Amărăștii de Sus, Amărăștii de Jos și Dăbuleni. Este un drum pe care îl realizează Consiliul Județean Dolj și pentru care am obținut finanțare de la bugetul de stat, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, o investiție în valoare totală de aproape 10 milioane de euro. Trebuie evidențiat faptul că, în urma derulării procedurii de licitație, s-a obținut o economie de 5,2 milioane de euro față de valoarea estimată.
click aici pentru mai multe detalii

           


06.12.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, domnul Ion Prioteasa, a participat azi, alături de membrii delegației României din cadrul Comitetului Regiunilor, la lucrările organizate la Bruxelles, ce se înscriu în seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

           


05.12.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cosmin Vasile a participat, miercuri, la sediul Muzeului Olteniei Craiova (MOC), la deschiderea oficială a Conferinței naționale „Dezvoltarea educației și culturii. Din Oltenia în România“, manifestare organizată de Casa Corpului Didactic (CCD) Dolj.
„Doresc să salut desfășurarea acestui eveniment reprezentativ, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri, un eveniment în centrul căruia sunt așezate valori care definesc o națiune – cultura și educația. În egală măsură, ele reprezintă și două domenii care s-au aflat în permanență în atenția administrației doljene.
Îi felicităm pe organizatori pentru amploarea manifestării, reflectată inclusiv prin numărul mare al partenerilor implicați – administrație și instituții locale din sfera învățământului și a culturii, din mediul universitar și academic. Totodată, trebuie apreciată și inițiativa de a-l omagia, în cadrul acestei conferințe, pe Constantin Șaban-Făgețel, fondator, alături de Dumitru Tomescu, al prestigioasei reviste literare «Ramuri». Tot el se numără printre cei care, în 1920, puneau piatra de temelie a Palatului «Ramuri», în prezent sediu al Secției de Științele Naturii a Muzeului Olteniei.
click aici pentru mai multe detalii

           


05.12.2018 - În perioada 04-06 decembrie 2018, Președintele Consiliului Județean, domnul Ion Prioteasa, participă la Sesiunea plenară a Comitetului European al Regiunilor(Bruxelles). Alături de membrii delegației României din cadrul Comitetului Regiunilor a oferit colegilor noștri din alte state - reprezentanți ai comunităților locale din Uniunea Europeană - suveniruri și materiale promoționale de prezentare a țării noastre. Acțiunea, organizată la Bruxelles, se înscrie în seria evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri.

           


03.12.2018 - Contractele pentru proiectarea și construirea primelor două tronsoane din drumul expres cu regim de autostradă Craiova – Pitești, cu o lungime cumulată de 57,55 kilometri și o valoare de aproximativ 385 de milioane de euro, fără TVA, au fost semnate astăzi, la sediul Consiliului Județean Dolj.
Evenimentul a fost marcat printr-o conferință de presă susținută de senatorul Claudiu Manda, vicepreședinte al Senatului României, deputatul Lia Olguța Vasilescu, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și reprezentanții firmelor care și-au adjudecat, prin licitație, realizarea celor două tronsoane.
De asemenea, la eveniment au mai participat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, subprefectul județului Dolj, Cristian Șovăilă, senatorul Lavinia Craioveanu, deputații Alina Tănăsescu, Alexandra Presură, Eliza Peța-Ștefănescu, Ion Călin și Florinel Stancu, vicepreședinții CJ Dolj, Oana Bică și Cosmin Vasile, viceprimarii municipiului Craiova, Adrian Cosman și Stelian Bărăgan, administratorul public al municipiului Craiova, Sorin Manda, directorul general al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, Alin Golumbeanu, precum și alți exponenți ai CNAIR și ai administrației și instituțiilor locale.
click aici pentru mai multe detalii

           


01.12.2018 - Mesajul adresat de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Naționale a României:
„«Sunt în viața unui neam clipe de fericire atât de mari încât ele răscumpără veacuri întregi de suferință.» Cuvintele acestea au traversat un secol de istorie și vorbesc atât despre măreția și importanța împlinirii de la 1 Decembrie 1918, cât și despre însemnătatea momentelor înălțătoare pe care le trăim astăzi, când celebrăm Centenarul Marii Uniri.
Este un bun prilej să reflectăm asupra parcursului ultimilor 100 de ani, dar și asupra celui pe care ni-l dorim pentru următorii 100. Mai mult ca oricând, este timpul să ne întrebăm cum putem noi, moștenitorii unui veac de unitate, să arătăm mai bine recunoștința pentru marea realizare a înaintașilor și ce putem face pentru a-i asigura dăinuirea.
click aici pentru mai multe detalii

           


28.11.2018 - Cu ocazia manifestării „Doljul celebrează Eroii Reîntregirii Neamului”, desfășurată miercuri în sala de concerte a Filarmonicii Oltenia Craiova, manifestare care face parte din seria de evenimente organizate de Consiliul Județean (CJ) și dedicate Centenarului Marii Uniri, președintele CJ, Ion Prioteasa, a adresat următorul mesaj:
„Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit salutul atent al Consiliului Județean, alături de mulțumirile noastre și un cald cuvânt de bun venit pentru dumneavoastră, toți cei sosiți de pe întreg cuprinsul Doljului, pentru a onora acest eveniment așezat sub egida Centenarului Marii Uniri.
Ne regăsim într-un moment special, căci astăzi se împlinesc 100 de ani de când, la Palatul Mitropolitan din Cernăuți, Congresul General al Bucovinei adopta rezoluția de «unire necondiționată și pentru vecie» cu Regatul României. Era parcurs astfel un nou pas important către împlinirea visului secular de întregire a neamului, un vis care avea să devină realitate trei zile mai târziu, în Adunarea de la Alba Iulia.
click aici pentru mai multe detalii

           


21.11.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a precizat, miercuri, în cadrul mesei rotunde „Formarea profesională inițială – provocări și perspective“, eveniment organizat la Palatul Administrativ din Craiova, că pregătirea forței de lucru pentru a răspunde pe deplin provocărilor din piața muncii reprezintă o temă de actualitate, în contextul unei continue dezvoltări a regiunii.
„Problematica supusă dezbaterii este extrem de importantă pentru o regiune care cunoaște o vizibilă creștere economică și în care, în ultimii ani, accentul s-a așezat în mod semnificativ asupra necesității de a asigura forță de lucru calificată, în acord cu așteptările investitorilor care se instalează aici.
Este un proces la care suntem pe deplini conectați, în condițiile în care am acționat în mod consecvent pentru stimularea dezvoltării economice, prin crearea platformelor de afaceri ale Consiliului Județean, Parcul Industrial Craiova și High-Tech Industry Park, oferind întreprinzătorilor condiții și facilități atractive – inițiative care se bucură de un real succes.
click aici pentru mai multe detalii

           


09.11.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, vineri, la ceremonia organizată pentru cinstirea jertfei militarilor din cavaleria Armatei României în luptele din Primul Război Mondial care au avut loc în comuna Robănești.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Noi, generația căreia îi revine onoarea de a celebra un secol de la Marea Unire, suntem datori să ne amintim mereu prețul dureros pe care înaintașii noștri l-au plătit pentru înfăptuirea acestui vis. Faptele de eroism și actele de sacrificiu cu care s-a scris cel mai strălucit capitol din trecutul nostru nu trebuie niciodată uitate.
Fapte precum cele consemnate în istorie drept «Șarja de la Robănești» ne vorbesc și astăzi despre admirabila structură morală a celor care au luptat în Războiul de Întregire a Neamului, clădind modele de abnegație și devotament prin modul în care au înțeles să se pună cu totul în slujba dezideratelor unei întregi națiuni.
click aici pentru mai multe detalii

           


08.11.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, la Universitatea din Craiova, la deschiderea oficială a celei de-a treia ediții a Forumului Carierei, context în care a evidențiat implicarea administrației în proiecte, inițiative și investiții capabile să contribuie la dezvoltarea economică a zonei și la susținerea întreprinzătorilor care pot crea locuri de muncă stabile.
Alături de președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, la evenimentul organizat în Aula „Mihai I al României“ au mai luat parte rectorul Universității din Craiova, prof. univ. dr. Cezar Spînu, subprefectul județului Dolj, Cristian Șovăilă, viceprimarul municipiului Craiova Stelian Bărăgan, directorul general al INCESA, prof. univ. dr. Leonardo Geo Mănescu, exponenți ai mediului de afaceri și studenți.
„Ne onorează să fim astăzi alături de dumneavoastră, așa cum am fost încă de la prima ediție a Forumului Carierei – un demers cu adevărat benefic pentru județul nostru, întrucât formează o punte de legătură între principalii angajatori doljeni și specialiștii de mâine, actualii studenți ai Universității din Craiova. Oricât de multe sondaje de opinie vor fi realizate, vom avea același rezultat – crearea locurilor de muncă reprezintă prioritatea în mediul urban, în timp ce, în mediul rural, lumea își dorește infrastructură îmbunătățită, conexiuni mai rapide cu localitățile mari.
click aici pentru mai multe detalii

           


06.11.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat marți, la Aeroportul Internațional Craiova (AIC), la conferința de presă organizată pentru a marca lansarea unui proiect de responsabilitate socială implementat de Rotary Probitas și Ford Motor Company Fund, proiect în cadrul căruia AIC a fost dotat cu un defibrilator automat. 
„Sunt onorat să fiu prezent astăzi la un eveniment cu adevărat special – lansarea proiectului «Există un erou în fiecare dintre noi», care prevede echiparea cu câte un defibrilator automat a unui număr de cinci puncte de prim ajutor stabilite în municipiu. Am fost foarte mișcat parcurgând materialele care mi-au fost oferite înaintea acestei întâlniri, cu scopul de a ne face o imagine cât mai clară cu privire la acest demers generos, materiale din care am putut afla că aproape 70.000 de români își pierd viața anual, din cauză că nu pot fi resuscitați la timp.
click aici pentru mai multe detalii

           


31.10.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și președintele Consiliului Raional Cimișlia, Iovu Bivol, au semnat miercuri, în plenul ședinței CJ, acordul de înfrățire între cele două unități teritorial-administrative.
Evenimentul a fost precedat de o întâlnire între conducerile celor două instituții din România și Republica Moldova, ocazie cu care a fost exprimată deschiderea pentru colaborare în identificarea și implementarea unor proiecte comune.
„Ne bucurăm ca, în aceste zile, să avem în județul nostru doi oaspeți importanți din conducerea Consiliului Raional Cimișlia, instituție cu care am semnat, astăzi, un acord de înfrățire, deschizând astfel calea pentru colaborare într-o serie de domenii, de la cultură și sănătate la educație și economie.

click aici pentru mai multe detalii

           


26.10.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Oana Bică au participat, vineri, la deschiderea oficială a celei de-a 41-a ediții a Târgului Meșterilor Populari, context în care au evidențiat longevitatea acestei manifestări puse în slujba păstrării și promovării valorilor autentice ale artizanatului românesc, precum și implicarea instituției în susținerea domeniului cultural.
„Ne face o deosebită plăcere să fim astăzi alături de toți cei care iau parte la deschidere fie în calitate de expozanți, fie în calitate de vizitatori. Târgul Meșterilor Populari s-a consacrat drept o manifestare de tradiție și consider că longevitatea ei este absolut remarcabilă. Cine a încercat să organizeze un eveniment pentru doi sau trei ani la rând realizează cu adevărat ce înseamnă să ai continuitate în derularea unui astfel de demers timp de 41 de ediții.

click aici pentru mai multe detalii

           


25.10.2018 - Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Armatei României:
„În anul Centenarului Marii Uniri, ne reunim pentru a celebra, cu admirație și respect, instituția care, cu mult curaj și hotărâre, a purtat pe umerii săi povara înfăptuirii acestui vis secular al românilor, instituția care poartă de atunci laurii celei mai înălțătoare realizări a națiunii noastre.
Cucerite cu greu, prin lupta și jertfa ostașilor, independența, unitatea și integritatea teritorială sunt valori sacre, care se cer necontenit apărate – o misiune crucială, pe care, cu devotament, Armata o împlinește și în prezent, așa cum o făcea și în urmă cu 74 de ani, în ofensiva decisivă pentru eliberarea teritoriului românesc.

click aici pentru mai multe detalii

           


12.10.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile și administratorul public al județului, Cosmin Durle, au participat astăzi, în Piața „Mihai Viteazul“, la ceremonia dedicată revenirii Detașamentului de Apărare Antiaeriană – rotația a III-a din misiunea desfășurată sub egida NATO, în Polonia.
click aici pentru mai multe detalii

           


03.10.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit astăzi, la Palatul Administrativ, vizita unei delegații formate din profesori și elevi provenind din 5 state europene, alături de care s-a aflat consilierul județean Alexandru Gîdăr.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, le-a prezentat oaspeților județul, evidențiind principalele investiții realizate, precum și rolul major pe care îl deține în dezvoltarea zonei accesul la finanțarea din fonduri europene.

click aici pentru mai multe detalii

           


27.09.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, la deschiderea conferinței anuale privind Programul Interreg V-A România – Bulgaria, eveniment organizat la Muzeul de Artă Craiova.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a reliefat eficiența programelor de cooperare transfrontalieră în accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea și modernizarea unor domenii importante, precum sănătatea, infrastructura de transport sau managementul situațiilor de urgență.
„Suntem onorați să avem alături oameni cu care am lucrat foarte bine și împreună cu care am reușit să atragem sume semnificative din fondurile puse la dispoziție de către Uniunea Europeană.
De-a lungul timpului, Consiliul Județean Dolj și partenerii săi, autorități locale sau entități publice din Bulgaria, au obținut, prin proiecte comune, aproximativ 50 de milioane de euro din surse nerambursabile. Jumătate din această sumă provine tocmai din programul care face obiectul conferinței de astăzi, Interreg V-A, și prin intermediul căruia derulăm o serie de demersuri prin care vom răspunde unor așteptări ale comunităților de pe ambele maluri ale Dunării.

click aici pentru mai multe detalii

           


20.09.2018 - Vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Dolj, Oana Bică și Cosmin Vasile, au participat astăzi, la Palatul Administrativ, la deschiderea oficială a celei de-a XXV-a ediții a Conferinței Internaționale „Muzeul și Cercetarea Științifică“, organizată de Secția de Științele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, eveniment care a marcat, totodată, aniversarea a 95 de ani de la înființarea Muzeului de Istorie Naturală al Craiovei.
Cu această ocazie, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a reliefat implicarea administrației județene în proiecte destinate protejării mediului și biodiversității, teme care se regăsesc și pe agenda conferinței.
La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică a punctat investițiile derulate de administrația județeană la Secția de Științele Naturii, demersuri care s-au concretizat în reabilitarea Palatului „Ramuri“ și în amenajarea expozițiilor permanente la toate cele trei niveluri.

click aici pentru mai multe detalii

           


19.09.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Cosmin Vasile a primit, miercuri, la Palatul Administrativ, vizita participanților la Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, context în care le-a prezentat oaspeților județul, evidențiind implicarea instituției în sfera culturală, printr-o serie de investiții care au pus în valoare obiective emblematice, precum și disponibilitatea de a acorda în continuare întreaga susținere pentru acest domeniu.
„Dincolo de proiectele care vizează infrastructura de transport, de sănătate sau de asistență socială, am direcționat o mare parte din fondurile pe care le-am avut la dispoziție către cultură. Ne bucură faptul că, de-a lungul anilor, fie cu alocări din bugetul propriu al CJ Dolj, fie cu finanțare obținută de la Uniunea Europeană, am reușit să ducem la bun sfârșit mai multe inițiative pentru păstrarea și promovarea inestimabilului patrimoniu din această zonă.

click aici pentru mai multe detalii

           


19.09.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Oana Bică a participat, miercuri, la deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Salonului Național de Restaurare, eveniment găzduit de Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova (MOC), prilej cu care a apreciat că prezența unor reputate personalități în domeniu la această manifestare reprezintă o recunoaștere a valorii specialiștilor de la MOC, precum și a eforturilor investiționale pe care administrația județeană le-a întreprins în ultimii ani.
„Muzeul Olteniei Craiova, una dintre cele mai vechi instituții de cultură din Cetatea Băniei, fondat în anul 1915, a ajuns la o vârstă a împlinirilor și a maturității. Acest eveniment, pe care îl vom parcurge de-a lungul a trei zile, reprezintă o bună ocazie de a pune în lumină investițiile Consiliului Județean Dolj, realizate în ultimii ani pentru Laboratorul de Restaurare și Conservare din cadrul MOC, investiții concretizate în dotarea acestuia după cele mai moderne standarde europene în materie.

click aici pentru mai multe detalii

           


17.09.2018 - Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul ceremoniei de deschidere a celei de-a VI-a ediții a Festivalului Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“:
„Sunt încântat să pot adresa un cald cuvânt de bun venit oaspeților noștri aflați pentru prima dată la Craiova, să le spun «Bine ați revenit!» celor care ne-au onorat prin prezența lor și în anii trecuți, să vă transmit atentul nostru salut dumneavoastră, tuturor celor care transformați încă o dată Cetatea Băniei în citadela poeziei.
Ne bucurăm să vă avem alături într-un context cu totul special, pentru că această a șasea ediție a festivalului ce îl omagiază pe poetul nepereche, cel care scria «Unirea Românimei e visul meu de fier», este așezată tocmai sub egida Centenarului Marii Uniri din 1918, cea mai mare împlinire istorică a națiunii noastre.

click aici pentru mai multe detalii

           


15.09.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Oana Bică a participat astăzi, alături de un mare număr de colegi din cadrul CJ și al instituțiilor subordonate, la o acțiune de ecologizare desfășurată în comuna Goicea, în cadrul campaniei naționale „Let’s Do It, Romania!“, acțiune la care a fost prezent și primarul localității, Dumitru Viorel Marcu.
„Ne-am bucurat să ne putem alătura acestei campanii naționale de ecologizare, cu atât mai mult cu cât, așa cum se știe, CJ Dolj investește aproape 54 de milioane de euro, printr-un proiect cu finanțare europeană, în vederea realizării sistemului de management integrat al deșeurilor pentru întregul județ.
Am venit astăzi la Goicea, alături de foarte mulți colegi de-ai noștri, atât din cadrul Consiliului Județean, cât și de la instituțiile aflate în subordine. Concomitent, echipe ale noastre se află și în alte localități din județ, în total mobilizându-se aproximativ 500 de persoane.
Ne dorim ca prin această acțiune să dăm un semnal, ne dorim ca ea să reprezinte un «moment zero» pentru toată lumea și facem un apel către toți cetățenii județului pentru a păstra curat mediul înconjurător“, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică.

           


13.09.2018 - Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Pompierilor din România
„Ziua de 13 septembrie marchează, în fiecare an, un important eveniment aniversar, dar și un moment de reflecție, de raportare la valori care au traversat timpul și continuă să caracterizeze corpul de veritabili profesioniști pe care îl reprezintă pompierii militari și civili din România.
Eroismul și devotamentul cu care, în urmă cu 170 de ani, căpitanul Pavel Zăgănescu și ostașii aflați sub comanda sa au purtat, în ciuda sorților potrivnici, emblematica bătălie din Dealul Spirii se regăsesc acum, multiplicate, în fiecare misiune pe care cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Oltenia» o duc la îndeplinire.

click aici pentru mai multe detalii

           


12.09.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, la evenimentul care a marcat începerea lucrărilor de construire a fabricii de biocombustibil realizate de grupul elvețian Clariant în comuna Podari, printr-o investiție de 150 de milioane de euro, eveniment onorat prin prezența ministrului Energiei, Anton Anton, precum și a ambasadorului Confederației Elvețiene în România, Excelența Sa Urs Herren.
La ceremonia de lansare au mai luat parte secretarii de stat Paula Pîrvănescu, din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, și Claudiu Sorin Roșu Mareș, din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, subprefectul județului Dolj, Cristian Șovăilă, primarul comunei Podari, Constantin Gheorghiță, și reprezentanți ai instituțiilor locale.
click aici pentru mai multe detalii

           


10.09.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent, luni, la Școala Gimnazială Podari, pentru a participa la manifestarea prilejuită de începerea noului an de învățământ, ocazie cu care a evidențiat implicarea autorităților locale în sprijinirea sistemului educațional, prin investiții susținute din fonduri proprii sau cu finanțare nerambursabilă. 
„Mă bucur să fiu din nou aici, la Podari, la una dintre școlile la care mă întorc cu drag de fiecare dată. Sigur că nu am ales întâmplător acest loc și recunosc că am fost foarte mișcat încă de la prima întâlnire cu dumneavoastră, pentru că am văzut elevi care depun eforturi susținute pentru a învăța, elevi premianți și, de la an la an, performanțele au fost tot mai bune. De asemenea, aici am întâlnit dascăli dedicați meseriei, oameni care duc studiul și dragostea pentru carte la nivelul fiecărui copil. Doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în actul educațional, precum și părinților pentru stăruința extraordinară cu care își îndrumă copiii către carte și școală.
click aici pentru mai multe detalii

           


05.09.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, la o întâlnire cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și secretarul de stat Cristian Vasile Grasu, însoțiți de o echipă de consultanți din partea Băncii Europene de Investiții. Evenimentul a reunit la Palatul Administrativ toți factorii centrali și locali implicați în implementarea proiectului privind construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova. 
„Vreau să salut faptul că, încă din deschiderea discuțiilor, doamna ministru Sorina Pintea a subliniat cât se poate de clar, pentru a elimina orice fel de temeri, că această nouă unitate sanitară, cu peste 800 de paturi, va fi realizată și va funcționa aici, la Craiova. De altfel, ni s-a precizat că documentele privitoare la cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență vor fi depuse la Bruxelles până la sfârșitul acestui an. 
Mă bucur, de asemenea, că în cadrul întâlnirii a fost evidențiată și mobilizarea noastră, a autorităților locale, în parcurgerea cât mai rapidă a pașilor procedurali pe care îi presupune edificarea unui astfel de obiectiv de importanță majoră.
click aici pentru mai multe detalii

           


04.09.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, la evenimentul organizat la Craiova în cadrul celei de-a doua etape a campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!“, eveniment onorat prin prezența ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero. 
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a declarat: „Îmi face o deosebită plăcere să pot adresa un cald cuvânt de bun venit doamnei ministru și tuturor reprezentanților sosiți de la nivel guvernamental pentru a aduce la Craiova o temă de mare actualitate și un set de informații extrem de utile.
După evenimentul desfășurat în luna iunie, campania «Informare acasă! Siguranță în lume!» revine în județul Dolj, pentru cea de-a doua etapă, un bun prilej de a-i felicita încă o dată pe organizatori pentru eforturile depuse în buna derulare a acestui demers amplu și absolut necesar.
click aici pentru mai multe detalii

           


29.08.2018 - O delegație a Consiliului Județean (CJ) Dolj, din care au făcut parte vicepreședintele CJ Cosmin Vasile, administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durle, secretarul județului Dolj, Gheorghe Barbărasă, și consilierul județean Cosmin Petruț Călin, a întreprins, în zilele de 26 și 27 august, o vizită în Raionul Cimișlia, din Republica Moldova. 
Cu acest prilej, oficialii doljeni au participat la mai multe întâlniri cu înalți reprezentanți ai administrației publice locale și centrale, precum și la o serie de evenimente prilejuite de marcarea Zilei Independenței Republicii Moldova, dar și la Festivalul Național al Strugurelui. 
Vizita a avut loc în contextul încheierii unui Acord de înfrățire între Județul Dolj și Raionul Cimișlia, document care este supus aprobării plenului CJ în ședința ordinară care va avea loc joi, 30 august 2018.
click aici pentru mai multe detalii

           


23.08.2018 - Cel de-al 50-lea serviciu public de evidență a persoanelor din județ a fost inaugurat joi, în comuna Ghidici, în cadrul unui eveniment la care președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat împreună cu deputatul Eliza Ștefănescu și cu primarul localității, Constantin Tache. 
În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a reiterat susținerea pe care instituția o acordă în sensul continuării procesului de extindere a rețelei județene de structuri pentru eliberarea actelor de identitate, precum și în vederea completării serviciilor pe care acestea le oferă cu activități care includ emiterea permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare sau a pașapoartelor. 
„Ne face o mare plăcere să fim astăzi la Ghidici, printre prieteni, printre oameni deosebiți, pentru a lua parte împreună la un eveniment cu totul special. Astăzi, în comuna dumneavoastră începe să funcționeze cea de-a 50-a structură de evidență a persoanelor din Dolj, ceea ce pentru județul nostru înseamnă o reconfirmare și o consolidare a poziției de lider la nivel național în privința descentralizării acestor servicii.
click aici pentru mai multe detalii

           


14.08.2018 - Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cosmin Vasile a participat astăzi, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“, la ceremonia dedicată sărbătoririi Zilei Forțelor Armate ale Republicii Polone.
Polonia participă cu un contingent format din peste 200 de militari în compunerea Batalionului 26 Infanterie din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, ca urmare a angajamentelor comune asumate în cadrul Summitului NATO de la Varșovia, din iulie 2016.
click aici pentru mai multe detalii

           


10.08.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit astăzi, împreună cu vicepreședintele Cosmin Vasile și administratorul public al județului, Cosmin Durle, vizita directorului general al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi“ din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tiberiu Popescu, însoțit de o delegație formată din reprezentanți ai comunităților de români din Timocul Sârbesc
click aici pentru mai multe detalii

           


10.08.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, la dezbaterea cu tema „Europa Convergenței: ocupare și drepturi sociale“, înscrisă în seria Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene. 
Evenimentul s-a bucurat de prezența unor înalți oficiali ai Guvernului României - ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și secretarul de stat din cadrul Ministerului Economiei Ilie Călin Bodea, reprezentanți ai Senatului și ai Camerei Deputaților, precum și exponenți ai autorităților locale.
click aici pentru mai multe detalii

           


06.08.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat luni lansarea unei noi curse aeriene directe, Craiova – Bruxelles, zborurile urmând să fie operate din decembrie 2018. Noua rută a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă susținute la Aeroportul Internațional Craiova (AIC) de Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, și directorul general al AIC, Mircea Dumitru. 
„Suntem bucuroși să anunțăm un eveniment pe care îl așteptam de foarte mult timp: deschiderea rutei Craiova – Bruxelles. Chiar la această oră, în București are loc, în paralel, o conferință de presă organizată de compania Wizz Air, în cadrul căreia este prezentată lansarea acestei noi curse de pe Aeroportul Internațional Craiova. Zborurile vor fi operate chiar din această iarnă, mai precis din data de 15 decembrie.
click aici pentru mai multe detalii

           


29.07.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile și de un important grup de consilieri județeni, la evenimentul dedicat celebrării Zilei Imnului Național al României. Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj:
„Participăm la o ceremonie cu o deosebită însemnătate, o manifestare a cărei emoție o trăim cu atât mai intens cu cât s-au împlinit, în 2018, două decenii de când Parlamentul României a decis, prin lege, ca ziua de 29 iulie să fie dedicată celebrării Imnului Național.
Acum 170 de ani, în zilele de efuziune ale Revoluției Pașoptiste, personalitățile marcante care își asumaseră responsabilitatea de a reașeza destinele românilor pe un nou făgaș au căutat un cântec care să cuprindă, în muzică și în versuri, crezul unei întregi națiuni.

Astfel s-a născut «Deșteaptă-te, române!», un imn al demnității și al libertății, dar și o chemare la luptă pentru dobândirea lor; un recurs mobilizator la istorie și la figurile strălucite care au modelat-o, dar și un apel către generația prezentului, amintindu-i sacrificiile prin care este datoare să continue onorantul parcurs.

click aici pentru mai multe detalii

           


26.07.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi, obținerea fondurilor europene pentru un proiect cu valoarea totală de 9,5 milioane de euro, depus în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, prin care va fi modernizat un tronson din drumul județean 561B Segarcea – Zăval. 
În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat faptul că valoarea totală a contractelor cu finanțare nerambursabilă încheiate în actualul mandat a depășit 128 de milioane de euro, cea mai mare parte a acestei sume fiind destinată investițiilor în infrastructura rutieră. 
„De curând, am semnat documentele prin care obținem finanțare pentru un proiect de colaborare transfrontalieră cu parteneri din țara vecină, un demers care vizează modernizarea unui tronson de peste 12 kilometri din drumul DJ 561B Segarcea – Zăval și pe care ni l-am dorit foarte mult. Practic, această porțiune de șosea continuă o inițiativă pe care am lansat-o în urmă cu câțiva ani și care va permite accesul mai facil către sudul județului, către portul și punctul de trecere a frontierei din Bechet.
click aici pentru mai multe detalii

           


20.07.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cosmin Vasile au participat astăzi, la Palatul Administrativ, la o întâlnire a ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, cu întreprinzători din regiune. 
Evenimentul le-a oferit reprezentanților ministerului posibilitatea de a cunoaște mai mult despre necesitățile și așteptările mediului de afaceri din această zonă, dar și de a prezenta programele prin intermediul cărora acționează în direcția impulsionării și dezvoltării economiei.
La întâlnire au mai luat parte directorul Direcției Antreprenoriat și Programe pentru IMM din cadrul MMACA, Adrian Panait, și directorul executiv al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Craiova, Radu Mihai Ghinea.
click aici pentru mai multe detalii

           


19.07.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit miercuri, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, vizita ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Republicii Belarus în România, Excelența Sa Andrei Grinkevich.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, i-a prezentat înaltului oaspete județul și a evidențiat principalele aspecte care conturează atractivitatea acestei zone, în cadrul discuțiilor fiind abordate posibilitățile de stabilire a unor relații de colaborare în domenii precum economia și cultura. 
„Am fost onorați să primim vizita domnului ambasador Andrei Grinkevich și ne-am bucurat că, în acest context, am putut discuta pe marginea unor teme care, în viitor, se pot dovedi constructive, benefice pentru ambele părți. 
I-am descris Excelenței Sale evoluțiile majore din ultimii ani în județul nostru, dar și elementele care constituie avantaje ale Doljului, inclusiv mediul educațional puternic, capabil să formeze profesioniști veritabili, cu înaltă calificare.

click aici pentru mai multe detalii

           


13.07.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, la sediul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, la ceremonia prilejuită de transferul de autoritate între militarii din rotațiile a II-a și a III-a ale contingentului polonez din cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est.
click aici pentru mai multe detalii

           


27.06.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, vizita unei delegații formate din reprezentanți ai comunităților de români din Timocul Sârbesc.
click aici pentru mai multe detalii

           


26.06.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, de administratorul public al județului, Cosmin Durle, și de un important grup de consilieri județeni, la ceremonia dedicată celebrării Zilei Drapelului Național.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Importanța acestei zile în calendarul sărbătorilor naționale, importanța simbolului pe care îl onorăm împreună, în acest cadru solemn, ni se dezvăluie cel mai bine dacă privim înapoi în timp, în urmă cu 170 de ani, și desprindem din faptele predecesorilor exemplul la care mereu trebuie să ne raportăm.
Într-o zi de 26 iunie, în anul 1848, un guvern revoluționar care abia ce luase ființă, Guvernul provizoriu al Țării Românești, se îngrijea mai înainte de orice să ofere națiunii stindardul sub care să-și adune aspirațiile, dedicând primul act pe care îl emitea adoptării steagului tricolor. 
click aici pentru mai multe detalii

           


07.06.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Oana Bică, la ceremonia festivă dedicată celei de-a XXII-a ediții a Zilelor Municipiului Craiova.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Îmi face o deosebită bucurie să fiu prezent, în această seară, la ședința solemnă a Consiliului Local Municipal și să pot transmite un cordial salut și cele mai bune gânduri ale noastre pentru dumneavoastră, stimate gazde și distinși invitați, precum și pentru toți craiovenii care își sărbătoresc Cetatea.
Bănia își celebrează, în aceste zile, trecutul însemnat, care i-a conferit un rol de prim rang în evenimentele ce au modelat istoria națională; Bănia își celebrează prezentul onorant, care ne îndreptățește să stăm cu fruntea sus în fața tuturor, Bănia îmbrățișează și recunoaște performanța.
click aici pentru mai multe detalii

           


07.06.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, la deschiderea primei ediții a Forumului Economic Româno-Elen

           


31.05.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile și de directorul general al Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, la evenimentul care a marcat lansarea cursei estivale către Antalya, cu zboruri care vor fi operate în fiecare zi de joi.
click aici pentru mai multe detalii

           


24.05.2018 - Lucrările de realizare a primei unități de producție pe noua platformă economică High-Tech Industry Park (HTIP) Craiova au fost lansate joi, în cadrul unui eveniment onorat prin prezența ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.
Proiectul aparține companiei germane Wielpütz Automotive, care și-a propus, conform scrisorii de intenție, ca la finele primilor 5 ani să atingă, la Craiova, un volum total al investițiilor de peste 10 milioane de euro și un număr de 500 de angajați.
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a evidențiat, în acest context, susținerea și facilitățile de care pot beneficia investitorii care se instalează în România, atât din partea statului, cât și a autorităților locale.
„Este o plăcere deosebită să particip astăzi la evenimentul care marchează începerea construirii unei fabrici într-un parc industrial pe care l-am gândit în direcția unei dezvoltări rapide. Sperăm că, în perioada următoare, vor fi create și alte astfel de platforme economice în Craiova, prin proiecte în care municipalitatea să fie parte. 
click aici pentru mai multe detalii

           


22.05.2018 -  Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat marți, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „EcoDolj“, contractul cu operatorul care va asigura colectarea și transportarea deșeurilor din județ.
Activitatea a fost delegată, prin licitație publică, unei asocieri de firme având ca lider societatea Iridex Group Salubrizare S.R.L., la o valoare de aproximativ 250 de milioane de lei, fără TVA.
„Participăm la un eveniment cu totul special pentru județul nostru, un eveniment care marchează un nou pas notabil făcut în direcția finalizării unuia dintre cele mai importante demersuri derulate de CJ Dolj – constituirea și punerea în funcțiune a Sistemului de management integrat al deșeurilor (SMID).
Vorbim despre un proiect cu finanțare europeană de o deosebită amploare, cu valoarea de aproape 54 de milioane de euro, care a fost gestionat în exclusivitate de instituția noastră
click aici pentru mai multe detalii

           


22.05.2018 -  Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, și de viceprimarul municipiului Craiova Adrian Cosman, la o întâlnire cu președintele Ford România, Ian Pearson, care a anunțat faptul că un nou model de vehicul va intra în producție la fabrica din Craiova.
„O veste extraordinară primită astăzi de la președintele Ford România, Ian Pearson: la Craiova urmează să fie fabricat un nou model de autoturism, care se adaugă producției actuale, ce include automobilul EcoSport și motorul EcoBoost.
Această decizie strategică antrenează investiții de aproximativ 200 de milioane de euro din partea companiei, precum și angajarea altor 1.500 de persoane, practic un întreg schimb suplimentar care apare în programul de lucru al uzinei din Craiova. Este un succes absolut remarcabil, cu un impact major în viața comunității din județul nostru, cu atât mai mult cu cât este cunoscut factorul multiplicator al investițiilor Ford, fiind de așteptat ca mai multe locuri de muncă să fie generate la nivelul furnizorilor de piese și subansambluri.
Adresez încă o dată călduroase felicitări conducerii Ford România și președintelui Ian Pearson, care începe în mod strălucit mandatul, cu o reușită care încununează deceniul recent aniversat de companie la Craiova, și pe care îl reasigur de întreaga deschidere pentru colaborare și susținere“, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.


            


19.05.2018 -  Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi la ceremonia care a marcat deschiderea oficială a celei de-a VI-a ediții a Zilelor „Mihai Viteazul“.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Suntem prezenți astăzi la o manifestare cu totul aparte, prin care onorăm memoria ilustrului om politic, strateg și desăvârșit conducător Mihai Viteazul, una dintre cele mai strălucite personalități ale acestor meleaguri, care, prin diplomație și artă militară, a dat sens pentru prima oară ideii de unitate a tuturor românilor.
Triumful operei sale rămâne înscris în paginile de glorie ale istoriei noastre, fiind pentru națiunea română, în epocile care au urmat, o nesecată sursă de putere, curaj și spirit de sacrificiu, pentru a-și urmări consecvent idealul secular, împlinit trei veacuri mai târziu, la 1 decembrie 1918.
click aici pentru mai multe detalii

           


17.05.2018 - Vicepreședinții Consiliului Județean Dolj, Oana Bică și Cosmin Vasile, au participat astăzi, alături de administratorul public al județului, Cosmin Durle, și de un important grup de consilieri județeni, la ceremonia dedicată celebrării Zilei Eroilor. 

           


09.05.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, de administratorul public al județului, Cosmin Durle, și de un important grup de consilieri județeni, la ceremonia dedicată celebrării Zilei Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și Zilei Europei.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Marcăm o zi crucială, cu triple implicații în istoria noastră, o zi care și-a imprimat adânc amprenta în profilul României. În epoci diferite, 9 mai a însemnat începuturi de drum care ne-au condus către statul unitar, suveran și puternic de astăzi.
În urmă cu 141 de ani, națiunea noastră își proclama independența, pe care și-o câștiga apoi pe câmpul de luptă, cu jertfă de sânge, la Rahova și Plevna, la Smârdan ori Vidin. Azi, se cuvine să ne plecăm frunțile, în memoria celor care au plătit cu viața împlinirea acestui deziderat. 
click aici pentru mai multe detalii

           


27.04.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor de Război.
Cu această ocazie, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Sunt onorat să mă aflu alături de dumneavoastră și să vă pot transmite salutul atent al Consiliului Județean Dolj astăzi, la un eveniment care ne oferă prilejul de a exprima respectul și profunda apreciere pentru cei care au avut puterea, înțelepciunea și curajul de a pune viitorul patriei mai presus de propriul destin.
Ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri și trebuie să reflectăm mai mult decât oricând asupra parcursului nostru istoric, parcurs care a făcut ca, într-un interval de doar câteva decenii, dezideratele seculare ale națiunii să se înfăptuiască, apoi să trebuiască a fi apărate, totul prin abnegația, prin dârzenia, prin sacrificiile militarilor. 
click aici pentru mai multe detalii

           


26.04.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, împreună cu vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, secretarul județului Dolj, Gheorghe Barbărasă, și un important grup de consilieri județeni și membri ai aparatului de specialitate al CJ, la evenimentul care a marcat finalizarea proiectului privind construirea Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova.
La inaugurare au luat parte primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, și viceprimarii Adrian Cosman și Stelian Bărăgan, administratorul public al Craiovei, Sorin Manda, rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu, managerul SCJU Craiova, dr. Bogdan Fănuță, și specialiștii din echipa care va activa în cadrul Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și membri ai Parlamentului României.
Noua clădire a fost construită printr-o investiție susținută integral din bugetul CJ Dolj și este dotată cu aparatură medicală și echipamente achiziționate cu sume provenite din sursele proprii ale Consiliului Județean și din fonduri europene. 
click aici pentru mai multe detalii

           


24.04.2018 - O delegație a Ministerului Sănătății (MS), condusă de secretarul de stat Cristian Vasile Grasu, s-a aflat, marți după-amiază, la Palatul Administrativ, pentru a participa, împreună cu președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, la o ședință de progres în proiectul privind construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova.
La întâlnire au fost prezenți vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile, viceprimarul municipiului Craiova Stelian Bărăgan, experți în proiectare și consultanță, directori și reprezentanți din cadrul autorităților și instituțiilor publice implicate în desfășurarea demersului, precum și exponenți din conducerea societăților care furnizează servicii de utilitate publică.
„Ne-am bucurat să îl avem alături de noi pe domnul secretar de stat Cristian Vasile Grasu, coordonatorul departamentului de monitorizare a implementării proiectelor privind spitalele regionale, care a adus la aceste discuții nu doar informații relevante privind modul în care se conturează derularea inițiativei, ci și un puternic semnal de susținere și implicare din partea Ministerului Sănătății. În plus, și dumnealui a remarcat coeziunea care există aici, pe plan local, în jurul demersului, reliefată inclusiv de prezența numeroasă la ședință și de sprijinul exprimat de participanți în ceea ce privește realizarea investiției. 
click aici pentru mai multe detalii

           


24.04.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat marți, la Palatul Administrativ, contractul de finanțare pentru proiectul cu o valoare totală de 9,2 milioane de euro, derulat cu fonduri europene, care prevede modernizarea drumului județean DJ 652A.
„Din acest moment, intrăm în linie dreaptă cu implementarea demersului pentru care am reușit, în parteneriat cu Agenția de Infrastructură Rutieră din Sofia, să obținem fonduri în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.
În perioada imediat următoare, Consiliul Județean Dolj va lansa licitația pentru atribuirea contractului de lucrări. Avantajul în cazul drumului județean DJ 652A este că deja dispunem de proiectul tehnic, astfel că, odată desemnat executantul, se va putea trece direct la etapa modernizării acestei artere rutiere importante, care conectează două drumuri naționale, traversează una dintre cele mai dezvoltate comune din județul nostru și asigură un acces mai facil către zona Aeroportului Internațional Craiova. 
click aici pentru mai multe detalii

           


23.04.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat în această seară, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova, la evenimentul care a marcat deschiderea oficială a celei de-a XI-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare.
În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit salutul atent al Consiliului Județean Dolj, asigurându-vă că ne onorează profund, și de această dată, faptul că ne-am putut oferi susținerea în afirmarea unui fenomen cultural care a ajuns să cuprindă întreg mapamondul.
«Planeta Shakespeare» este titulatura sub care se află așezată această a XI-a ediție a festivalului, dar și un blazon pe care îl respectă cu fidelitate, prin faptul că reunește în Cetatea Băniei, pe una dintre cele mai efervescente scene ale lumii, Teatrul Național «Marin Sorescu», reputați exponenți ai dramaturgiei de pe toate meridianele – un real privilegiu pentru Craiova, pentru județul Dolj. 
click aici pentru mai multe detalii

           


23.04.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus, luni, adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „EcoDolj“, în cadrul căreia a fost aprobat contractul privind delegarea prin concesionare a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor în județ, precum și operarea stației de sortare și transfer Goicea.
În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj și al ADI „EcoDolj“, a evidențiat faptul că semnarea documentelor va oferi condițiile necesare pentru ca operatorul să înceapă în următoarele luni activitatea de ridicare a reziduurilor din județ.
„În ceea ce privește proiectul cu finanțare europeană, în valoare totală de aproximativ 54 de milioane de euro, pentru crearea sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Dolj, am parcurs aproape toate etapele în derularea licitațiilor pe care le-a presupus realizarea și punerea în funcțiune a acestuia. Mai exact, din cele 9 proceduri de achiziție publică, una singură se mai află, în prezent, în desfășurare – cea privind desemnarea operatorului pentru stațiile de transfer, compostare și sortare construite în cadrul acestui demers. 
click aici pentru mai multe detalii

           


20.04.2018 - Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a participat vineri, la Craiova, la evenimentul care a marcat lansarea unui program-pilot de stimulare a ocupării forței de muncă, o acțiune proiectată să asigure o mai bună diseminare a datelor privind ofertele de angajare și de salarizare în comunitățile locale.
La prezentarea organizată la Palatul Administrativ au luat parte președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, exponenți ai Legislativului și ai instituțiilor cu atribuții în domeniul muncii, asistenței și protecției sociale, reprezentanți ai mediului de afaceri și primarii celorlalte localități din județ, cărora le revine un rol esențial în transmiterea informațiilor către beneficiari. 
click aici pentru mai multe detalii

           


19.04.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunțat joi, în cadrul unei conferințe de presă susținute în localitatea Cârcea, faptul că a fost obținută finanțare din fonduri europene, prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, pentru un proiect cu valoarea totală de peste 9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi modernizat drumul județean 652A.
La evenimentul organizat în incinta centrului cultural din Cârcea au mai participat primarul comunei, Valerică Pupăză, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile, administratorul public al județului, Cosmin Durle, directorul Direcției Afaceri Europene din cadrul CJ Dolj, Daniela Băluță, precum și membri ai echipei de implementare. 
click aici pentru mai multe detalii

           


03.04.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, marți după-amiază, în comuna Bistreț, la festivitatea de premiere organizată în cadrul demersului „Bicicleta Verde Junior“, derulat de Centrul Județean pentru Protecția Naturii, Turism și Dezvoltare Rurală Durabilă (CJPNTDRD) și finanțat de CEZ România cu 5.000 de euro, prin concursul de proiecte „Generatorii de bine“.
Cu această ocazie, 30 de copii din localitate, care au luat parte la programul de informare și educație ecologică, au primit câte o bicicletă, precum și diplome și ecusoane cu titulatura de „mic ecologist voluntar“.
click aici pentru mai multe detalii

           


02.04.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, și prefectul județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, au primit luni, la Palatul Administrativ, vizita comandantului Gărzii Naționale a Statului Alabama, generalul-maior Sheryl Gordon.
La întrevedere a fost prezent comandantul Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova, colonelul Cristian Dan, alături de o delegație a Statului Major al Apărării, condusă de generalul de brigadă Dragoș Iacob, precum și militari americani.
Cu acest prilej, reprezentanții autorităților locale au prezentat succint Doljul și municipiul reședință de județ, evidențiind dezvoltarea unor obiective de importanță strategică, precum aeroportul internațional, dar și aspecte de interes din sfera economică și culturală a Craiovei.
click aici pentru mai multe detalii

           


30.03.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a luat parte astăzi, la Cercul Militar Craiova, la deschiderea simpozionului științific organizat de Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul“ Dolj și Gruparea de Jandarmi Mobilă „Frații Buzești“ Craiova, în contextul aniversării a 168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.
„Sunt profund onorat să particip la un eveniment deosebit, prin care marcăm 168 de ani de activitate ai uneia dintre cele mai prestigioase instituții, Jandarmeria Română, chiar în ziua în care, la 1850, domnitorul Grigore Alexandru Ghica aproba încheierea lucrărilor Divanului Obștesc pentru înființarea acestei însemnate structuri. 
click aici pentru mai multe detalii

                 


30.03.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi la evenimentul organizat pentru a marca împlinire a 135 de ani de la înființarea Diviziei 1 Infanterie, ale cărei tradiții de luptă sunt continuate, în prezent, de către Brigada Multinațională Sud-Est din Craiova.
Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Este o onoare să particip la evenimentul prin care o structură emblematică a Armatei României celebrează 135 de ani de serviciu neîntrerupt, de serviciu credincios în slujba patriei, la o manifestare prin care sărbătorim, totodată, valori perene precum curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu. 
click aici pentru mai multe detalii

                 


29.03.2018 - Consiliul Județean (CJ) Dolj a marcat, în deschiderea ședinței de joi, împlinirea unui secol de la unirea Basarabiei cu România, printr-o manifestare organizată la Palatul Administrativ, cu susținerea Muzicii Militare din cadrul Garnizoanei Craiova și a Corului Colegiului Național Militar „Tudor Vladimirescu“.
Cu această ocazie, președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a evidențiat importanța actului din primăvara anului 1918 în contextul realizării Marii Unirii: „La 27 martie 1918, Sfatul Țării din Chișinău adopta rezoluția prin care, după mai bine de un veac de nedreaptă despărțire, Basarabia revenea la patria-mamă: «Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) […] de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama sa, România.»
click aici pentru mai multe detalii

                 


23.03.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Poliției Române.


                 


21.03.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile, de administratorul public al județului, Cosmin Durle, de un important grup de consilieri județeni și numeroși reprezentanți ai instituției, la manifestările organizate la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova, cu prilejul primei ediții a Zilei Olteniei. Evenimentul a fost onorat prin prezența viceprim-ministrului Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a unui mare număr de membri ai Parlamentului, a președinților Consiliilor Județene Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea și a primarilor municipiilor reședință de județ din întreaga regiune.

                 


15.03.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat joi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, la evenimentul organizat la sediul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, în cadrul căruia le-au fost înmânate reprezentanților autorităților publice din 13 localități documentațiile tehnice realizate în mod gratuit, în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară.
În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a evidențiat relația eficientă de conlucrare între administrația județeană și OCPI și a apreciat, de asemenea, implicarea și deschiderea manifestate de primari în procesul de elaborare a cadastrelor.
click aici pentru mai multe detalii

                 


09.03.2018 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, la deschiderea celei de-a III-a ediții a Târgului de Turism al Olteniei.

             


28.02.2018 - Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, cu prilejul Zilei Protecției Civile din România:
„Aniversarea celor 85 de ani de la înființarea Protecției Civile îmi oferă deosebita ocazie de a exprima, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, respectul și aprecierea noastră pentru toți cei care construiesc prestigiul acestei instituții, acționând zi de zi sub deviza deplinei abnegații.
Între momentul decretului regal din 1933, care consfințea nașterea acestei structuri, și zilele noastre, Protecția Civilă a cunoscut transformări profunde, o evoluție care a purtat-o către statutul actual, prezentându-se drept o componentă modernă și eficientă a sistemului de apărare națională.
Un lucru putem spune însă că a rămas neschimbat în tot acest timp: înalta calitate morală și profesională a celor care alcătuiesc acest corp de elită, oameni care se disting prin buna instruire, dar și printr-o remarcabilă disponibilitate, prin capacitatea de a se pune întru totul în slujba comunității, oferind un etalon de responsabilitate și devotament.
Este și motivul pentru care ne simțim onorați că v-am putut fi alături în ultimii ani și am avut prilejul de a oferi Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Oltenia» susținerea instituției noastre, prin proiecte și demersuri care au contribuit la îmbunătățirea cadrului în care își desfășoară importanta misiune.
Cu prilejul Zilei Protecției Civile, vă adresez sincerele noastre felicitări pentru tot ceea ce ați reușit să realizați, vă asigur că veți avea și în viitor în Consiliul Județean Dolj un partener ferm implicat și vă doresc multă sănătate, putere de muncă și succes în activitatea dumneavoastră de înaltă răspundere.“


            28.02.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, în Aula „Mihai I“ a Universității din Craiova, la evenimentul organizat în cadrul campaniei naționale „România se ridică în picioare pentru asistența socială“, demers inițiat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România.
„M-am bucurat să pot adresa sincerele noastre felicitări pentru această inițiativă, care aduce în prim plan o profesie cu un rol esențial în societate. Misiunea asistentului social nu a fost niciodată una ușoară, pentru că presupune nu doar bună pregătire, ci și vocație, iar competențele profesionale trebuie dublate de înaltă ținută morală. Asistența socială reprezintă, de altfel, și o direcție majoră de acțiune prin care Consiliul Județean își exercită rolul în beneficiul comunității, prin intermediul direcției de specialitate, iar cifrele relevă dimensiunea implicării instituției noastre, dacă ar fi să amintim faptul că, în 2018, peste o treime din bugetul total al Județului Dolj este destinată acestui sector“, a declarat președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.


            


20.02.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a fost prezent astăzi la manifestările organizate cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înființarea Centrului Militar Zonal Dolj. 

În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a adresat următorul mesaj: „Participăm la un eveniment cu totul special, care marchează jubileul unei instituții cu un rol fundamental în buna funcționare a sistemului național de apărare, dar și un moment important pentru acest colectiv de veritabili profesioniști, oameni care construiesc, cu responsabilitate și discreție, prestigiul Armatei. 
Sunt 50 de ani de când contribuiți în mod decisiv la conturarea și consolidarea rolului militar al României, o ascensiune la capătul căreia țara noastră se prezintă drept un stat puternic, un aliat respectat și un furnizor de securitate și de stabilitate, alături de partenerii săi internaționali. 

click aici pentru mai multe detalii

            


16.02.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit, vineri, vizita unei delegații a Băncii Mondiale, condusă de directorul pentru România și Ungaria, Tatiana Proskuryakova, context în care a expus principalele obiective investiționale realizate de administrația doljeană, precum și direcțiile de acțiune pe care instituția și le-a propus pentru următorii ani.
Întâlnirea, desfășurată în sala de ședințe a CJ Dolj, se înscrie în demersurile inițiate de Grupul Băncii Mondiale în vederea pregătirii Cadrului de parteneriat pentru România aferent perioadei 2018 – 2023, consultările cu autoritățile locale reprezentând o componentă notabilă în definirea acestui document strategic.
„Am fost profund onorați să o avem oaspete pe doamna Tatiana Proskuryakova, directorul de țară al Băncii Mondiale, și să putem aborda împreună o serie de teme importante, în cadrul unei discuții care, sunt convins, va constitui fundamentul unor colaborări reușite în viitor.
Am folosit prilejul pentru a le prezenta înalților noștri invitați realitățile județului, punctând principalele avantaje ale acestei zone, dar și provocările cu care ne confruntăm. Am trecut în revistă proiectele majore prin care Consiliul Județean a contribuit la dezvoltarea Doljului – proiecte precum modernizarea Aeroportului Internațional Craiova, a cărui ascensiune are un impact economic și social însemnat la nivel regional – și am expus, totodată, obiectivele esențiale pe care ne propunem să le atingem.“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa. 
click aici pentru mai multe detalii

             


26.01.2018 - Investițiile realizate de Consiliul Județean (CJ) Dolj la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova au fost trecute în revistă de secretarul de stat Raed Arafat, alături de președintele CJ, Ion Prioteasa, și de vicepreședintele Cosmin Vasile, în cadrul unei vizite desfășurate joi după-amiază.
„Ne-am bucurat să-l avem oaspete la Craiova pe domnul ministru secretar de stat Raed Arafat, ceea ce ne-a oferit posibilitatea de a-i prezenta, pe teren, cele două demersuri majore pe care le derulăm la SCJU Craiova, primind astfel, la fața locului, o evaluare onestă și abilitată asupra acestor inițiative, precum și sugestii utile în ceea ce privește operaționalizarea lor.
Domnul Raed Arafat, care conduce Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, și-a exprimat în mod deosebit interesul pentru lucrările aflate în desfășurare la UPU, în cadrul unei investiții estimate la 7 milioane de euro, cu fonduri asigurate exclusiv din bugetul CJ Dolj.
click aici pentru mai multe detalii

             


17.01.2018 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat astăzi contractul prin care un nou investitor se instalează în High-Tech Industry Park (HTIP) Craiova, cea de-a doua platformă economică dezvoltată de CJ Dolj, în cadrul unui eveniment organizat la Palatul Administrativ, la care au mai participat primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, vicepreședintele CJ Cosmin Vasile, viceprimarul Stelian Bărăgan, administratorul public al județului Dolj, Cosmin Durl
e, și directorul general al HTIP, Dan Dașoveanu. 
Wielpütz Automotive, companie germană cu o tradiție de peste 100 de ani, care activează în domeniul producției de componente pentru industria auto, a solicitat o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați, angajându-se ca, în primii 5 ani, să realizeze investiții cu o valoare cumulată de 10,5 milioane de euro și să ajungă la un număr de 500 de angajați.

                       


17.Dec.2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a inspectat, la finalul acestei săptămâni, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile și de administratorul public al județului, Cosmin Durle, principalele investiții derulate la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Craiova cu finanțare asigurată din bugetul instituției – construirea noii clădiri pentru Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, precum și modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU).

                             

06.Dec.2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a semnat miercuri contractul cu asocierea de firme care a câștigat licitația publică pentru continuarea și finalizarea lucrărilor de construire a Centrului Internațional „Constantin Brâncuși“, contract cu o valoare totală de peste 23 de milioane de lei (aproximativ 5 milioane de euro), inclusiv TVA. În acest context, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a accentuat importanța demersului și a subliniat faptul că derularea acestuia trebuie abordată de către constructori cu întreaga responsabilitate pe care o presupune realizarea unui edificiu cultural emblematic.

                               

01.Dec. 2017 - Vicepreședinții Consiliului Județean (CJ) Dolj, Oana Bică și Cosmin Vasile, au participat astăzi, alături de administratorul public al județului, Cosmin Durle, și de un important grup de consilieri județeni, la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României.

                                         
23. Nov. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, de maestrul Gabriel Bratu, de directorul Muzeului Olteniei Craiova, Florin Ridiche, și de directorul Muzeului de Artă Craiova, Emilian Ștefârță, la deschiderea celei de-a X-a ediții a Salonului Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu-Găină“.

                             

10.Nov. 2017 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Cosmin Vasile au participat astăzi, în Piața „Mihai Viteazul“, la ceremonia dedicată Zilei Independenței Poloniei.
Republica Polonă contribuie cu un contingent format din peste 200 de militari la constituirea Brigăzii Multinaționale Sud-Est, din Craiova, în conformitate cu angajamentele asumate la Summitul NATO de la Varșovia, din 2016.

                                


09.Nov. 2017 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a primit astăzi la Palatul Administrativ, alături de primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu, și de subprefectul Județului Dolj, Cristian Șovăilă, o delegație condusă de ambasadorul Republicii Federale Germane, Excelența Sa Cord Meier-Klodt.

                                 


09.Nov. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, joi, la deschiderea oficială a celei de-a doua ediții a Forumului Carierei, eveniment care reunește timp de două zile, la Universitatea din Craiova, studenți, cadre didactice și principalii angajatori din regiunea Olteniei.


                                      


01. Nov. 2017 - Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Dolj Oana Bică a participat astăzi, la Teatrul Național „Marin Sorescu“, la manifestarea dedicată aniversării a 135 de ani de la înființarea Colegiului Național „Frații Buzești“ din Craiova.

                                         

27. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, la Teatrul Național „Marin Sorescu“, la ședința festivă a Senatului Universității din Craiova, organizată pentru a marca împlinirea a 70 de ani de la înființarea instituției de învățământ superior – un eveniment care s-a bucurat de prezența ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, și a vicepreședintelui Senatului României Claudiu Manda.

                                        

25. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, alături de vicepreședintele Cosmin Vasile și de un important grup de consilieri județeni, la ceremonia militar-religioasă organizată cu prilejul sărbătoririi Zilei Armatei României.

                                   

19. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a vizitat astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, de administratorul public al județului, Cosmin Durle, și de directorul Direcției Tehnice a CJ, Aurelia Dărac, șantierul Clinicii de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, investiție cu o valoare de aproximativ 6 milioane de euro, susținută din bugetul propriu al administrației doljene.

                                   

19. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a condus joi, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor „EcoDolj“, adunarea generală în cadrul căreia a fost aprobată documentația necesară organizării licitației publice pentru delegarea activităților de operare și administrare a stațiilor de transfer, compostare și sortare construite și echipate în cadrul proiectului cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro.

                                                                    

11. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, în Piața Mihai Viteazul, la ceremonialul organizat la revenirea Detașamentului de Apărare Antiaeriană din misiunea desfășurată în Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în nord-estul Alianței, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summitului NATO de la Varşovia.                                         


03. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, marți, la deschiderea celei de-a 25-a Conferințe Anuale și Adunări Generale a Asociației Aeroporturilor din România (AAR), prilej cu care a evidențiat investițiile realizate la Aeroportul Internațional Craiova, principalul proiect de succes al administrației doljene.


                                                 

02. Oct. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat astăzi, la Universitatea din Craiova, la festivitatea dedicată începerii noului an de învățământ superior, eveniment care s-a bucurat de prezența ministrului Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și a vicepreședintelui Senatului României Claudiu Manda.


                                                 


28. Sep. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a susținut astăzi, alături de vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile, o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate investițiile derulate în vederea amenajării terenului și a realizării rețelelor interioare de drumuri și de utilități pentru noua platformă economică dezvoltată de administrația doljeană – High-Tech Industry Park (HTIP) Craiova.                                               

20. Sep. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a primit miercuri, la Palatul Administrativ, vizita poeților participanți la Festivalul Mondial de Poezie „Mihai Eminescu“, manifestare ajunsă la cea de-a V-a ediție, care reunește reprezentanți prestigioși ai literaturii universale.

                                              


18. Sep. 2017 -
Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele Oana Bică au participat astăzi, la Secția de Istorie-Arheologie a Muzeului Olteniei Craiova, la deschiderea oficială a Salonului Național de Restaurare și a Conferinței Științifice Internaționale „Materie și materiale în/pentru conservarea patrimoniului - MATCONS“, eveniment la care au fost prezenți Gheorghe Popa, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale, și Virgil Ștefan Nițulescu, președintele Rețelei Naționale a Muzeelor din România.

                                           


11. Sep. 2017 - Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, luni, la Școala Gimnazială Podari, la evenimentul ocazionat de începerea noului an de învățământ, context în care a evidențiat rolul autorităților locale în dezvoltarea comunei și în susținerea actului educațional. 

                                         


Ziua revolutiei 22 decembrie 2016Sarja de la Robanesti 10 noiembrie 2016


Ziua Armatei 25 octombrie 2016


Inaugurare biblioteca exilului 17 octombrie 2016


Inaugurare lucrari de modernizare DJ643D 6 octombrie 2016


Deschidere an universitar 30 septembrie 2016


Deschidere an scolar 2016


Ziua Pompierilor 13 septembrie 2016


Debut an scolar Liceul militar 12 septembrie 2016


Cursuri situatii de urgenta 1 septembrie 2016


Semnare acord colaborare spital Leamna 8 august 2016


Inaugurare Centrul de Comunicatii 06 august 2016


Aniversare batalion Iancu Jianu 1 august 2016


Ziua imnului 29 iulie 2016


Sedinta constituire consiliul judetean 23 iunie 2016


Vizita delegatie Bulgaria 16 iunie 2016


Sedinta constituire ATOP 20 iunie 2016


Vizita ministru 25 Mai 2015


High-Tech Industry Park 21 Mai 2015


16 mai Zilele Mihai Viteazul


Mesaj 9 Mai


Prezentare a Programului Interreg V-A România - Bulgaria


Exercitiu ISU 21 martie 2014


Program dezvoltare rurala 18 martie 2014


Program dezvoltare rurala 18 martie 2014


Asociatia de dezvoltare intercomunitara


Echipamente ISU


Semnare proiect aeroport


Ziua Armatei


Aeroport 23 Octombrie